Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
54.700 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 2!

VOX Valvenergy Copperhead Drive effektpedál

Ár:
54.700 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 2!
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: VOX
Szállítási díj: 2.499 Ft
Várható szállítás: 2024. július 22.

             

Leírás

A Valvenergy sorozat négy effekt pedálja tökéletesen adja vissza a csöves erősítők felharmonikusokban gazdag torzítását, így a népszerű erősítőhangok egy pedálba kerülnek.

A hagyományos elektroncsöves erősítők fejlesztése mellett a VOX olyan forradalmi újdonságnak számító gitárerősítők létrehozásával is foglalkozott, amelyek az új vákuumcső, a Nutube felhasználásával készültek. Felhasználva az ezen erősítők fejlesztése során szerzett tapasztalatokat, kifejlesztettük a Nutube pedál sorozatot. A csőves erősítők hangját és érzetét kínáló sorozat pedáljai a mai zenéhez nélkülözhetetlen négy klasszikus erősítő hangját szólaltatják meg. A korábbi pedálokhoz képest újdonságnak számít a csatornaváltó kapcsoló és a vonalszintű kimenet.

Mi a Nutube?

A Nutube egy, a vákuum fluoreszcens megjelenítési technológia alkalmazásával kifejlesztett új vákuumcső, amelyet a KORG Corporation és a Noritake Itron Corporation közösen hozott létre. A hagyományos elektroncsőhöz hasonlóan, a Nutube-nak is van egy komplett triodaként működő anódrács izzóstruktúrája. A hagyományos vákuumcsövekhez hasonlóan, hangja rendkívül gazdag felharmonikus tartalommal rendelkezik.

 • Nutube-bal felszerelt, amely biztosítja az elektroncsöves hangot és reakciót
 • A pufferelt Bypass csökkenti az effekt kikapcsolási zaját 
 • Igény szerint választható csatlakozási mód
 • Ha több Valvenergy sorozatú egység van csatlakoztatva, a csatornaváltó funkció lehetővé teszi a többcsatornás erősítőhöz hasonló működést
 • Az OLED kijelző vizuálisan is megjeleníti a hangot

Nutube-bal felszerelt, amely biztosítja az elektroncsöves hangot és reakciót

A Valvenergy sorozat központi elemét, a forradalmian új Nutube-ot a KORG és a Noritake Itron közösen fejlesztette ki. A Valvenergy sorozat a vákuumcsövekhez hasonlóan rendkívül gazdag felharmonikus tartalommal bír és reakciója is megegyezik azzal.

A Valvenergy sorozat egységei négy különböző erősítő hangzását szólaltatják meg.

Copperhead Drive 

Ez a pedál a 80-as években a Hard Rock hangzáshoz használt klasszikus Full Stack erősítő erőteljes hangját hozza létre. Akkor célszerű használni, ha enyhe Overdrive vagy vastag torzítású hangra van szükség. 

 • GAIN szabályzó: Beállítja a torzítás mértékét.
 • VOLUME szabályzó: Ez állítja be a kimeneti hangerőt.
 • TREBLE szabályzó: A torzított jel magas frekvenciás tartományának beállítása. A szabályzó balra forgatásakor a hang puhább, jobbra forgatásakor pedig fényesebb lesz.
 • MIDDLE szabályzó: Ezzel állíthatja be a közép-frekvenciás tartományt. A szabályzó jobbra forgatásakor a hang közép-frekvenciákban gazdagabb lesz.
 • BASS szabályzó: Az alacsony-frekvenciás tartomány beállítására szolgál. A szabályzó balra forgatásakor a hang vékonyabb és világosabb, jobbra forgatásakor pedig melegebb és súlyosabb lesz.
 • BRIGHT szabályzó: A kapcsoló a torzító egység előtt helyezkedik el, és a kapcsoló minden egyes állásában más és más lesz a torzítás karaktere.

Az áramköri kialakítás, hogy teljes mértékben kihasználhasson minden lehetőséget

A Valvenergy sorozat analóg áramköreinek működéséhez szükséges tápfeszültséget 9 V-ról 15 V-ra növeltük. Ezzel nagyobb lett az érzékenység és a tartalék, így a hang még dinamikusabb. Ez egy olyan áramköri kialakítás, amelynek köszönhetően teljes mértékben ki lehet használni a Valvenergy sorozat lehetőségeit.

Háromféle csatlakozási mód, amelyek közül az igényeknek megfelelően választhat

A módot a pedál használatától függően választhatja meg.

STANDARD: A pedál hangszer szintű jelet ad ki. A gitárerősítő bemenetéhez ugyanúgy csatlakoztathatja, mint amikor hagyományos pedált használ.

PREAMP: A pedál vonal szintű jelet ad ki. Csatlakoztassa az erősítő Return bemenetéhez vagy a teljesítmény-erősítő bemenetéhez, majd használja egy gitárládával együtt.

CAB-SIM: A pedál egy analóg láda-szimulátorral kegészítve vonal szintű jelet ad ki. A direkt gitárhangokhoz csatlakoztassa a keverőhöz vagy a DAW-hoz.

Csatornaváltó kapcsolóval van felszerelve

Egy szabványos, 3,5 mm-es átmérőjű dugóval szerelt sztereó kábel és az egyes pedálokon található CH-SW (csatornaváltó) aljzat segítségével két pedált összefűzhet. Ez lehetővé teszi, hogy az egyik pedált bekapcsolja, miközben a másikat megkerüli, és hogy a rendszert úgy használja, mintha egy gitárerősítő két csatornája között váltana.

Egy osztott, 3,5 mm-es átmérőjű dugóval szerelt sztereó Y kábel segítségével három pedált is össze lehet kötni.

Az OLED kijelző lehetővé teszi a hang vizuális megjelenítését

Ezek a pedálok egy nagy kontrasztú OLED kijelzővel vannak ellátva, amelyen oszcilloszkóp látható, és amely vizuálisan mutatja, hogy a szabályzók hogyan befolyásolják a hullámformákat.

Műszaki adatok

 • Bemenetek/Kimenetek: INPUT csatlakozó, OUTPUT csatlakozó, DC 9 V csatlakozó, LINK csatlakozó
 • Szabályzók: GAIN, VOLUME, TREBLE, MIDDLE, BASS, BRIGHT
 • Tápellátás*: 1 darab 9 V-os alkáli elem vagy egy 9 V-os, középen negatív érintkezővel ellátott AC adapter 
 • Áramfelvétel: 95 mA
 • Elem élettartam: Körülbelül 2 óra (Alkáli elem használatakor. Az érték a tényleges használati körülményektől függ.)
 • Méretek (Szé x Mé x Ma): 72 x 120 x 55 mm (a kapcsolóval és a gumilábbal együtt)
 • Tömeg: 350 g (elem nélkül) 
 • Tartozék: 1 darab 9 V-os elem a működés ellenőrzéséhez
 • Kiegészítők (ezeket külön lehet megvásárolni): AC adapter

* Mivel az egység energiafogyasztása viszonylag magas, javasoljuk, hogy az üzemeltetéshez használjon AC adaptert. Ha a készüléket akkumulátorról szeretné üzemeltetni, használjon lúgos típusú akkumulátort.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!